Промовирани нови доктори на науки на УКЛО

26.04.2017

Во рамките на одбележувањето на Денот на основањето на УКЛО 25 април, на пригодна свеченост што се одржа на 26.04.2017 година, во Ректоратот на УКЛО, промовирани се доктори на науки на Универзитетот „Св.Климент Охридски" – Битола.

На најновата промоција, во доктори на науки промовирани се:

  • д-р Душко Јошески
  • д-р Тони Станковски
  • д-р Милчо Присаѓанец
  • д-р Мимоза Анастоска-Јанкуловска

Од основањето на Универзитетот во 1979 година до денес на УКЛО промовирани се 281 доктор на науки.


Scroll to Top