Презентација на Фулбрајт образовни програми

23.04.2010

Во  Ректоратот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола се одржа презентација на образовните програми за постдипломски и постдокторски студии во рамките  на Фулбрајт програмата.

 

Можностите на Програмата која ги опфаќа и студентите и наставниот кадар ги изложи г. Џон Сурфејс, Аташе за култура и образование од Американската амбасада.

 

Презентацијата се одржа во организација на Канцеларијата за меѓународна соработка на Универзитетот и Службата за односи со јавност на Амбасадата на САД во Скопје.

http://fulbright.state.gov/or

http://macedonia.usembassy.gov


Scroll to Top