Отворен Првиот конгрес за студенти од здравствените струки

22.04.2010

Студенти од здравствените струки и професионални здравствени работници од земјава учествуваа на на Првиот конгрес за студенти од здравствените струки и за здравствените работници.

Конгресот се одржаво во Битола, во организација на Студентскиот парламент на Високата медицинска школа, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола и градоначалникот на Битола.

На настанот му претходеше предконгресна конференција на тема: „Ревматодоидниот артритис – предизвик на нашето време“.


Scroll to Top