Ослободување од плаќање партиципација на 3 прворангирани студенти

29.06.2010

Универзитетскиот сенат  донесе Одлука со годинашниот упис тројцата најдоброрангирани студенти на секоја високообразовна институција или вкупно 33 студенти на ниво на УКЛО да бидат ослободени од плаќање партиципација за првата студиска година.

Со добивањето универзитетска стипендија за прва година од студиите, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ ја продолжува политика за стимулирање на најдобрите студенти.

Scroll to Top