РЕВИС 2010

14.09.2010

На 24.09.2010 година (петок) со почеток во 18.00 часот, на плоштадот „Магнолија“ во Битола, ќе се одржи настанот „Ноќ на истражувачите“.

Настанот којшто по третпат се одржува во РМакедонија е во рамките на проектот „Истражувачка видливост 2010-Македонија“ (РЕВИС 2010) и е дел од Седмата рамковна програма, (ФП7).

За првпат оваа година, Универзитетот  „Св. Климент Охридски“ – Битола е национален координатор на споменатиот проект.

Scroll to Top