ПРОМОЦИЈА НА ДОКТОРИ НА НАУКИ

07.12.2010

На 7. 12.2010 година се одржа свечена промоција на 13 доктори на науки на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола“

Настанот е организиран во рамките на чествувањата на Патрониот празник на УКЛО. Ректорот, проф. Д-р Златко Жоглев ги промовира следните доктори на науки:

Драгица Оџаклиеска

Љупче Маркушески

Екатерина Јосифовска

Леонора Јегени

Биљана Цветкова

Шаип Битичи

Муамер Ала

Сабит Вејсели

Мирослав Андоновски

Снежана Савоска

Слободан Оклевски

Вехби Рамај

Милка Ристова

Од основањето на Универзитетот во 1979 година до денес, на УКЛО докторирале 118 доктори на науки.

Scroll to Top