Заврши Универзитетската лига во мал фудбал сезона 2011/2012

31.05.2012

Успешна завршница на Универзитетската лига во мал фудбал на УКЛО. Во спортската сала „Павел Шатев“ се одиграа полуфиналните натпревари, натпреварот за трето место и финалето од оваа спортска манифестација, во која активно учество со свои екипи зедоа сите единици на УКЛО.

Во финалето се сретнаа екипите на Факултетот за туризам - Охрид и Економски факултет - Прилеп, со тоа што победници на оваа Универзитетска лига во сезоната 2011/2012 е екипата од ФТУ – Охрид.

На доделувањето на наградите беше присутен проректорот за студентски работи проф.д-р Пере Аслимоски, кој ги додели медалите и пехарите, нагласувајќи дека овие студентски манифестации во иднина ќе се одржуваат во повеќе спортови.  

Во овие спортски натпревари кои се одвиваа во текот на целата академска година се одиграа преку 60 натпревари и настапија над 150 студенти од сите единици на УКЛО.

Конечен пласман за сезоната 2011/2012

  1. Факултет за туризам – Охрид
  2. Економски факултет – Прилеп
  3. Технички факултет – Битола
  4. Факултет за безбедност – Скопје

Scroll to Top