Завршија државните Универзитетски лиги на Република Македонија

04.06.2012

Со екипи во сите спортови УКЛО беше активен учесник во Државните универзитетски лиги на Република Македонија.  

И во оваа сезона, студентите на УКЛО се закитија со признанија во сите понудени спортови. Во кошарка и шах е освоено второто место, трето место во дисциплината пинг – понг, додека екипата во мал фудбал се пласира на четвртото место.

Како и претходните, така и оваа година УКЛО се претстави како успешен универзитет на планот на спортско – рекреативниот живот на студентите

Инаку, спортската манифестација Државни универзитетски лиги на Република Македонија се одржува во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија и учесници покрај државните се и дел од приватните универзитети од нашата држава.

Scroll to Top