ПРЕТСТАВАТА МОЈОТ ЧОВЕК ОД МНТ ПРИКАЖАНА ВО БИТОЛА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА УКЛО

12.06.2012

Во организација на УКЛО на 11.06.2012 година во малата сала од Центарот за култура – Битола гостуваше претставата „Мојот човек“  во  продукција на Македонскиот народен театар.

„Мојот човек“  е претстава посветена на семејното насилство со намера за сензибилизирање на јавноста за оваа проблематика, појава  присутна во сите култури и едно од најсериозните форми на прекршување на човековите права.

Со оваа активност УКЛО ја потврдува заложбата за континуирано преземање планирани активности кои се во насока на подобрување на севкупното академско живеење, особено на планот на збогатувањето и унапредувањето на културните потреби на студентите и нивната духовната надградба.

Scroll to Top