ПРОМОВИРАН ДОГОВОРОТ СО УНИВЕРЗИТЕТОТ „БИЛИМ“ ИСТАНБУЛ

19.06.2012

Делегација на Универзитетот „Билим“ во Истанбул – Турција, предводена од  г-дин Билгер Дуруман, Координатор за меѓународни работи, инвестиции и едукација од овој Универзитетот при посетата на Ректоратот на 19.06.2012 година, го промовираше Договорот за соработка потпишан од страна на ректорот на „Билим“ Универзитетот проф д-р Хакан Беркан.

Во рамките на афирмацијата на соработката, ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, проф.д-р Златко Жоглев го парафираше меморандумот со што се отвораат конктретни можности за соработка, особено затоа, што во состав на Универзитетот „Билим“ во Истанбул функционираат четири болници „Флоренс Најтингел“  кои се меѓу врвните во Европа.

Ректорот, проф. д-р Златко Жоглев изразувајќи го задоволството од можностите за академска и поширока соработка со Универзитетот, посебно ги нагласи перспективите коишто во рамките на кооперативноста се отвораат по востановувањето на Центар за биологија и терапија на малигни тумори што ќе функционира во рамките на УКЛО.

Scroll to Top