ЕРАЗМУС МУНДУС ВАЖНО

10.08.2012

Ги известуваме студентите и вработените на УКЛО дека како резултат на Еразмус Мундус селекцијата за 2012 во рамките на повикот за предлози EACEA/42/11 (објавен на 30 декември 2011 и со краен рок до 30 април 2012) се комплетираа избраните конзорциуми, партнерства и проекти за трите акции од оваа програма.

Извршната агенција на Европската комисија, по извршената евалуација на апликациите од страна на независни експерти, на својата веб страна ги објави званичните резултати  што ќе биде потврдено и со  потпишување на грантови со успешните апликанти, носители на конзорциуми.

Она што е значајно за УКЛО е фактот дека во рамките на ЕМ/Акцијата 2  во наредниот период Универзитетот го продолжува своето учество во веќе добро познатиот партнерски конзорциум  БАЗИЛЕУС (IV ) со Универзитетот во Гент како координатор, но исто така ќе учествува и во конзорциумот на партнери со акроним СИГМА ( како реструктуирано продолжение на  претходниот СТЕМ конзорциум )  со Универзитетот во Варшава како координатор .

Како резулатат на успешните апликации се очекува објавување  нови конкурси за стипендии за мобилности во двата семестри на академската 2012/2013 година.
 
Повеќе информации можете да најдете на линковите:
 
 
 

Scroll to Top