Спортски натпревари по повод Патрониот празник

06.12.2012

Во спортската сала “Павел Шатев“ и во студентскиот дом „Кочо Рацин“ во чест на Св. Климент, Патронот на УКЛО,  се одржаа натпревари во  мал фудбал, ракомет,  шах и пинг-понг.

Спортските активности се дел од натпреварите од Државните Универзитетски Лиги на Република Македонија кои се одржуваат во рамките на манифестацијата „Денови на Универзитетскиот спорт во Битола

Гости - учесници на спортските натпревари беа студентите од Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ - Скопје, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип и ФОН Универзитетот од Скопје.


Scroll to Top