Делегација од универзитетот од Текирдаг во посета на УКЛО

16.12.2012

Делегација на Намик Кемал Универзитетот од Текирдаг, предводена од ректорот проф.д-р Осман Шимшек, оствари посета на Универзитетот „Св. Климент Охридски“  – Битола.

Домаќин на гостите од Турција беше ректорот на УКЛО,проф. д-р Златко Жоглев. Во разговорите е истакната отвореноста и подготвеноста за соработка меѓу двете страни, при што беа споменати некои конкретни можности за нивна  операционализација.

Во рамките на посетата, делегацијата  од Универзитетот од Текирдаг  го посети  Заводот и музеј во Битола и Спомен собата на Кемал Ататурк. Престојот во Македонија, гостите од овој пријателски универзитет го заокружија со посета на Охрид и Скопје.

Scroll to Top