Посета на Универзитетот во Љубљана

05.02.2013

Ректорот на УКЛО, проф. д-р Златко Жоглев, на крајот од јануари, 2013 година, оствари посета на Универзитетот во Љубљана. За време на престојот на Љубљанскиот универзитет, тој имаше официјална средба со неговиот домаќин и колега, ректорот, проф. д-р Радован Станислав Пејовник.

Во разговорите е истакната подготвеноста за соработка меѓу двата универзитети како и за иницијативите на планот на мобилност на студентите и на академскиот кадар, како и за други можности што ќе ја јакнат меѓуинституционалната соработка.

Ректорот на УКЛО, проф. д-р Златко Жоглев при посетата на Универзитетот во Љубљана оствари средба и со проректорката за додипломски и магистерски студии, проф. д-р Јулијана Кристл.

Scroll to Top