АМБАСАДОРОТ НА САД ВО ПОСЕТА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО

22.02.2013

Амбасадорот Волерс го посети Факултетот за туризам и угостителство во Охрид, на 21 февруари 2013 при што се сретна со деканот, проф. д-р Сашо Коруновски, со ректорот на УКЛО, проф. д-р Златко Жоглев и професори од Факултетот. За време на посетата, Амбасадорот ги обиколи просториите во коишто ќе биде сместен Центарот за американски студии што треба да се отвори во текот на наредниот месец, како дел од проектот финансиски поддржан од грант на Амбасадата. Амбасадорот се сретна и разговараше и со 25 студенти на теми поврзани со студентското претприемништво, како и за летната програма за патување и работа во САД, Work and Travel.


Scroll to Top