УКЛО НА УНИВЕРЗИТЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО АЛПСКО СКИЈАЊЕ

05.03.2013

Изминатиот викенд, од 01-02 март 2013 година, УКЛО беше учесник на шестото по ред универзитетско првенство во алпско скијање на Попова Шапка, во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија.

Студентите постигнаа забележителни резултати во поединечна и и екипна конкуренција. Во категоријата велеслалом жени, студентката на Правниот факултет, Ивана Ивановска го освои  второ место, а на четвртото место се пласира студентката на Техничкиот факултет, Стефанија Талевска, со што УКЛО го освои првото место во конкуренцијата жени екипно.

Во генералниот пласман, студентите на нашиот Универзитет се пласираа на четвртото место.

Со учеството на оваа манифестација УКЛО ја продолжува традицијата на успешни настапи на Зимските универзитетски првенства на Попова Шапка.

Scroll to Top