ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ПРЕД ИДНИТЕ ПРАВНИЦИ

06.03.2013

Претседателот на државата, Н.Е. Ѓорге Иванов на 5.03.2013 го посети  Правниот факултет  во Кичево и оствари средба со ректорот на УКЛО, проф. д-р Златко Жоглев којшто беше придружуван од проректорите и други соработници,  а од страна на домаќините, се сретна со деканот, проф. д-р Илија Тодоровски и професори од факултетот. На средбата, Претседателот Иванов е запознаен со наставните програми и функционирањето на факултетот, а дискутирани се и прашања поврзани со процесите во високото образование во Република Македонија.               

Во рамките на посетата на Правниот факултет - Кичево, Претседателот на Република Македонија, Н.Е. Ѓорге Иванов, одржа предавање на мошне актуелна тема: Владеење на правото, што побуди силен интерес кај студентите.


Scroll to Top