Промоција на стипендии за студии на универзитетите во Турција

08.03.2013

Претставници на Министерството за дијаспора на Република Турција , пред студентите од УКЛО ја  промовираа програмата на  стипендии за студирање на некои од 500-те отсеци на 175 турски универзитети.

Програмата нуди извонредни можности за аплицирање со цел оваа атрактивна академска палета да може да биде достапна и за студентите од Република Македонија.

Промоцијата се организира во просториите на Правниот факултет, а присутните студенти од повеќе факултети во составот на УКЛО со внимание и активно, преку бројни прашања, го проследија настанот. Претходно, експертите што ја промовираа програмата беа примени во Ректоратот кадешто имаа средба со проректорот проф. д-р Никола Крстаноски и неговите соработници.

Минатата година, од повеќе од 400 апликации – 86 студенти од Македонија беа селектирани да го продолжат своето школување на додипломски, постдипломски и докторски студии на најреномираните универзитети во Турција.

Scroll to Top