Трибина за глобализацијата

11.05.2013

Во универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола се одржа трибина на тема „Предизвиците на глобализацијата" на која гостин беше професорот Зоран Видојевиќ од Институт за општествени науки во Белград.

За глобализацијата како еден од актуелните општествени феномени, говореа Ректорот на УКЛО, проф. д-р Златко Жоглев и проректорот за настава, проф. д-р Сашо Атанасоски, кои се осврнаа на мондијализацијата како кон современ и неизбежен начин на постоење и глобално однесување во различните области на современото живеење.

Трибината „Предизвиците на глобализацијата"  беше во организација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола.

Scroll to Top