Медал од редот на Светиот македонски крст за Ректорот на УКЛО

05.06.2013

По повод јубилејот 45-години од возобновувањето на Македонската православна црква, на 4.06.2012 година, во Стопанската комора на Македонија, на свечена церемонија, архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан на 15 видни стопанственици и личности од науката им додели Столни медали од редот на Светиот македонски крст. 

Меѓу добитниците на наградите е ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-  Битола, проф. д-р Златко Жоглев.

Посебните одличја, Столни медали од редот на Светиот македонски крст, МПЦ ги доделува како признание и благодарност на истакнати поединци  и компании за нивната досегашна поддршка.


Scroll to Top