Пригодна средба во Ректоратот со наградени учесници на Конкурсите на УКЛО

18.06.2013

Ректорскиот колегиум на УКЛО, предводен од ректорот, проф. д-р Златко Жоглев се сретна со наградените учесници на Конкурсот за краток расказ Владимир Костов и студентитите коишто на Конкурсот за најдобар истражувачки труд добија пофалници.

На средбата што се одржа на 17 јуни 2013 година, присуствуваа Никола Илијовски од Правниот факултет - Кичево и доц. д-р Гордана Стојаноска од Педагошкиот факултет - Битола, добитинци на наградите за краток расказ.

На пригодниот настан, на студентите Флорина Бакиевска од Правниот факултет – Кичево и Елизабета Николоска од Економскиот факултет – Прилеп доделени  им се пофалници за најдобар истражувачки труд.

Честитајќи им го досегашниот постигнат успех, Ректорот ги слушна нивните размислувања и идеи поврзани со поддршката која УКЛО ја дава за афирмација на креативноста и иновативноста кај студентите, како и заложбите од страна на Универзитетот за посилен поттик на студентите да продолжат по патот на успехот.


Scroll to Top