Стипендии за студентите на студиската програма за германски јазик

22.08.2013

Студентите од студиската програма за германски јазик на Педагошкиот факултет имаат одлична можност да аплицираат за стипендии во износ од 400 евра што ги доделува Steinbeis Beratungszentrum für das Gesundheits- und Sozialwesen од Република Германија, чијшто раководител е г. Хајнц Ринас, Почесен доктор на нашиот Универзитет.

Потребните документи што заинтересираните студенти треба да ги достават до Универзитетската комисија, вклучуваат:

 -          биографија на апликантот

-          писмо за мотивација

-          уверение за положени испити во академската 2012/2013, заклучно со септемвриска сесија 2013.

 Универзитетската комисија понатаму ќе ги проследи апликациите до г. Хајнц Ринас, којшто лично ќе ги додели стипендиите на најдобрите кандидати во ноември 2013.

 Дополнителни информации во врска со стипендиите може да се добијат кај професорките по германски јазик:

 Доц. д-р Валентина Илиева

kommtina@yahoo.de

valentina.ilieva@uklo.edu.mk

Проф. д-р Јагода Стрезовска

jagodastrezovska@yahoo.de

Краен рок за поднесување апликации: 15октомври 2013.


Scroll to Top