Уписни стипендии за бруцоши на Технолошко – техничкиот факултет

13.08.2009

Уписни стипендии од 200 евра ќе бидат доделени за 25 бруцоши на Технолошко - техничкиот факултет – Велес

Дванаесет реномирани македонски компании финансиски ќе го поддржат академското стекнување знаења и вештини за применливи технологии што се изучуваат на Технолошко – техничкиот со седиште во Велес, со користење на постоечките ресурси и  предностите на здравата животна средина.

Со 25-те уписни стипендии одобрени од бизнис заедницата, УКЛО го јакне поврзувањето со стопанството и образовниот процес го прилагодува кон барањата за одредени профили.

Scroll to Top