СТИПЕНДИИ ОД ШВАЈЦАРСКАТА ВЛАДА

10.08.2018

Во рамките на понудата од 20-30 стипендии за изврсност што Швајцарската Влада преку Федералната комисија за стипендии за странски студенти ги доделува на кандидати од земјите на Централна и Источна Европа за академската 2019/2020 година, три стипендии се на располагање за кандидати од Република Македонија.

Стипендиите се наменети за високо квалификувани млади дипломирани односно магистрирани кадри од сите области на кои им се пружа можност да ги продолжат своите докторски и постдокторски истражувања во Швајцарија на некои  од јавните универзитети или признатати институции (швајцарските универзитети, Федералниот институт за технлогија, институтите за настава и истражување како и универзитетите за применети науки)

 Достапни се три типа стипендии:

 

  • за истражување
  • докторски студии
  • постдокторски студии

Понудата не вклучува стипендии за додипломски или магистерски студии.

За повеќе информации на линкот преку Швајцарската амбасада (www.eda.admin.ch/macedonia).

 

Апликационите формулари како и останатите потребни документи може да се добијат преку Амбасадата (Тел.: 02 3103300; e-mail: skopje@eda.admin.ch).

Краен рок за доставување на комплетната документација во хартија во 2 примероци во амбасадата  во Скопје  е : 15 ноември 2018


Scroll to Top